Desert racoritor cu capsuni si mango

de Panacris in Dulciuri, 1 Iun 2021 | 2511 vizualizari

 

De când am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉, testez fel de fel de combinații! 😉

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de căpșuni:
  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr brun 2 linguri
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru crema de mango:
  • Mango 1 bucată,
  • Portocală 1 bucată,
  • Iaurt vegetal de fructul pasiunii și piersici 250 g,
  • Gelatină granule 1 plic.
  • Pentru topping:
  • Sirop de căpșuni cca. 50 ml,
  • Ciocolată Toffifee 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert racoritor cu capsuni si mango:

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Se adaugă peste sosul de căpșuni, frișca pentru desert îndulcită, gelatin hidratată și se amestecă energic până ce se omogenizează, apoi se toarnă în forma de silicon, răcită în prealabil la congelator și se lasă la răcit în frigider cca. 30 minute.

Între timp se prepară crema de fructe portocalii.

Mango-ul și portocala curățată se pun în blender și se pasează până ce se obține un piure fin.

Gelatina se pune la hidratat cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Apoi se adaugă iaurtul și gelatina, se amestecă energic, până ce se obține un piure fin și cremos, apoi se toarnă peste crema de căpșuni și inserția de oreo.

Prăjitura se lasă la congelator minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

Înainte de servire, prăjitura se scoate din congelator, se răstoarnă pe un platou și se lasă la “încălzit” cca. 30 minute.

Prăjitura se ornează după gust și talent, cu ciocolată Toffifee și sirop de căpșuni a la Panacris!

Se servește ca atare sau cu adaos de frișcă! 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert racoritor cu capsuni si mango" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mămăliguţă cu căpşuni şi smântână